Deschidere Centrul de Cultură Dinu Lipatti


• Se deschide Centrul de Cultură "Dinu Lipatti" • Din 8 iunie, timp de o lună, acces gratuit pentru vizitatori


Luni, 8 iunie 2020, a doua zi de Rusalii, la ora 11.00, Centrul de Cultură "Dinu Lipatti", instituție recent înființată, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, își deschide porțile la Conacul Fundățeanca, actuala casă memorială de la Ciolceşti, din comuna Leordeni, a marelui pianist român Dinu Lipatti.

Cu prilejul inaugurării Centrului de Cultură "Dinu Lipatti", se va redeschide spațiul expozițional, ce cuprinde fotografii, corespondențe, documente și obiecte legate de viața și activitatea lui Dinu Lipatti. Tot aici se regăsește și pianul care i-a aparținut compozitorului, precum și bustul său, singurul bust pe care îl are marele pianist în România.

De la înființarea Centrului de Cultură "Dinu Lipatti" și până în prezent, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, s-au executat mai multe lucrări de reparații privind infrastructura Conacului de la Fundățeanca, s-a procedat la igienizarea integrală a parcului existent, spațiul expozițional a fost reamenajat și îmbunătățit cu mobilier, covoare și alte accesorii, iar mansarda conacului a fost refăcută în totalitate. În continuare, la nivelul instituției, există în derulare proiecte privind îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii Casei Memoriale "Dinu Lipatti". 

Centrul de Cultură "Dinu Lipatti" își propune să devină un pol cultural important în județul Argeș, ce va avea ca rol principal misiunea de a păstra vie și durabilă amintirea legendară a prezenței lui Dinu Lipatti în prim-planul artei muzicale românești și universale, precum și de a transmite noilor generații moștenirea lăsată de marele compozitor român, creațiile sale fiind astăzi adevărate mărturii asupra artei pianistice a lui Dinu Lipatti.

În acest sens, în cursul anului 2020, Centrul de Cultură "Dinu Lipatti" va desfășura mai multe manifestări cultural-artistice menite să transmită publicului, dar mai ales iubitorilor de muzică clasică, puțin din atmosfera deosebită pe care Dinu Lipatti o crea de fiecare dată prin interpretările sale de excepție.

Centrul de Cultură "Dinu Lipatti" își așteaptă vizitatorii începând de luni, 8 iunie 2020, iar timp de o lună, accesul va fi gratuit. Programul este următorul:

Luni - Joi: orele 8.00 - 16.00

Vineri: orele 8.00 - 14.00

Sâmbătă și duminică: orele 9.00 - 17.00