Finalizarea implementării proiectului de promovare a Castrului Roman Jidova CâmpulungUnitatea Administrativ Teritoriala Judetul Arges a derulat incepand cu data de 05.10.2011 proiectul "Castrul Campulung Jidova - un simbol al Romei la granita dintre imperiu si lumea barbara". Perioada de implementare a fost de 50 de luni, respectiv 05.10.2011-04.12.2015. Obiectivul proiectului a fost valorificarea potentialului turistic local, prin promovarea "Castrului Campulung Jidova - un simbol al Romei la granita dintre imperiu si lumea barbara" - componenta a mediului antropic, in vederea cresterii gradului de atractivitate ca destinatie turistica, a municipiului Campulung si implicit a judetului Arges.

Valoarea totala a proiectului 774.744,62 lei

Valoarea eligibila 624.794,05 lei

Valoarea eligibila nerambursabila din FEDR 531.074,94 lei

Valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national 81.223,23 lei

Cofinantare eligibila a beneficiarului 12.495,88 lei

În cadrul proiectului "Castrul Câmpulung Jidova– un  simbol al Romei la graniţa dintre imperiu şi lumea  barbară" au fost realizate o serie de materiale de promovare şi obiecte promoţionale, un film documentar, o stategie de marketing, o campanie de promovare prin intermediul canalelor radio-TV şi o campanie de publicitate outdoor. De aseemena, s-au organizat şi două evenimente şi anume Festivalul cu specific  roman  „Sigiliul  Romei în Argeş" şi Sesiunea Naţională: Comunicări Istorice „Ecosinteze şi etnosinteze carpatine".

Festivalul cu specific  roman „Sigiliul  Romei în Arges" s-a  desfăşurat în perioada 20-21 iunie în incinta Castrului Roman  Jidova din Câmpulung.  Pe parcursul celor două zile vizitatorii au avut posibilitatea de a face o incursiune in istorie, de a intelege mai bine cultura romana şi dacică.

Au fost organizate spectacole de lupte cu cascadori şi cai, spectacole de dansuri ritualice, ocupaţii cotidiene,  ritualuri de rugăciuni, teatru de păpuşi, concert şi un foc de artificii.

Al doilea eveniment a fost reprezentat de Sesiunea Naţională: Comunicări Istorice „Ecosinteze şi etnosinteze carpatine" , o manifestare de prestigiu şi de tradiţie organizată în fiecare an, fără întrerupere, inca din anul 1970, în anul 2015 ajungând deja la cea de-a 46-a ediţie.

Evenimentul a avut loc în  perioada 29-30 octombrie 2015 prin organizarea acestuia urmărindu-se realizarea unui mediu propice pentru prezentarea rolului de apărare al castrului de la Jidova, schimbul de experienţă la nivelul cercetărilor istorice realizate de către studenţi şi cercetători  precum şi valorificarea  în scop turistic a trecutului istoric al monumentului (castrul Roman de la Jidova).

CONSILIUL JUDEŢEAN ARGEŞ

Piteşti, Piaţa Vasile Milea, Cod 110053, Nr. 1, cam. 164

birou_presa@cjarges.ro, www.cjarges.ro

www.facebook.com/CJArges

Telefon: 0248.210.056 Fax: 0248.211.290

 

Finalizarea implementării proiectului de promovare a Castrului Roman Jidova Câmpulung