Elevii de 10 la Bacalaureat, premiați de Consiliul Județean Argeș


Elevii de 10 la Bacalaureat, premiați de Consiliul Județean Argeș


Cu zâmbetul larg pe fețe, mândri și încrezători, așa au pășit astăzi în sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aici, au fost întâmpinați cu mesaje de felicitare de către președintele C.J. Argeș, Dan Manu, și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mînzînă. Performerii județului au îmbrățișat cu entuziasm întâlnirea cu conducerea Consiliului Județean Argeș, programată, de comun acord, după ce președintele Dan Manu i-a felicitat personal pentru rezultatele deosebite, contactându-i telefonic pe toți elevii cu notă maximă la Bacalaureat.

Atmosfera a fost una destinsă, iar dialogul s-a axat, în principal, pe aspirațiile și planurile de viitor în cariera profesională. Cu toții vor opta pentru universități de prestigiu din țară, dar și din străinătate, în domenii precum automatică, medicină, informatică și cercetare.

Cu prilejul întâlnirii, tinerii au primit din partea președintelui Dan Manu un mic cadou, o legitimație care le permite să aibă acces gratuit pentru vizitarea și participarea la evenimentele organizate în instituțiie de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean (spectacole organizate de instituțiile C.J. Argeș, dar și vizitarea muzeelor din județ aflate în administrarea acestor instituții). De asemenea, s-a stabilit ca în perioada 2-4 septembrie 2019, Consiliul Județean Argeș să organizeze pentru elevii cu media 10 la BAC și Evaluarea Națională o excursie la Budapesta și Viena.

Totodată, președintele Dan Manu le-a lansat propunerea de a se implica în elaborarea proiectelor Consiliului Județean Argeș dedicate tinerilor. Li s-a propus să vină cu sugestii de proiecte și activități pe care Consiliul Județean Argeș ar putea să le susțină și să le implementeze. Elevii s-au arătat deschiși în a colabora cu reprezentanții C.J. Argeș în vederea gestionării programelor pentru tineret, în acest sens urmând a avea loc întâlniri periodice. O primă întâlnire a fost deja programată la finele lunii august.

"Prin proiectul "Respect pentru Valorile Naţionale", Consiliul Județean Argeș susține și promovează argeșenii care înregistrează performanțe remarcabile în diferite domenii de activitate. Acest proiect presupune o atenție deosebită acordată tinerilor merituoși întrucât ei sunt valorile naționale, ei sunt mândria Argeșului! Ne simțim onorați să fim împreună cu cei care ne fac cinste. Le transmit felicitări pentru reușită și mult succes în tot ceea ce și-au propus. Respectul și aprecierea noastră se îndreaptă și către profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor, dar și către părinți, pentru educația aleasă pe care le-au dat-o.„ – a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

BRD Groupe Société Générale s-a alăturat demersului Consiliului Județean Argeș de a îi recompensa pe elevii de 10 examenul de Bacalaureat, oferindu-le acestora câte un rucsac cu materiale promoționale.

În total, opt elevi din Argeș au obținut media generală 10 la examenul de Bacalaureat. Șase dintre ei sunt de la Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești, iar ceilalți doi sunt de la Liceul Teoretic "Ion Mihalache" Topoloveni, respectiv Colegiul Național "Alexandru Odobescu" Pitești.

Cei opt elevi din Argeș cu media 10 la Bacalaureat sunt:

  • Ioana – Adina Antonescu, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
  • Andreea – Valeria Atanasescu, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
  • Maria - Irina Botea, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
  • Izabela – Mihaela Ene, Liceul Teoretic "Ion Mihalache" Topoloveni
  • Cosmina – Georgiana Floarea, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
  • Bianca – Mihaela Gănescu, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești
  • Radu – Nicolae Rotaru, Colegiul Național "Alexandru Odobescu" Pitești
  • Alexandru Motoi, Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești