Deschiderea Olimpiadei Naționale de Religie la Mioveni


Deschiderea Olimpiadei Naționale de Religie la Mioveni


Luni, 6 aprilie 2015, Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Mioveni a fost gazda unui dublu eveniment: deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Religie – Cultul Ortodox, la care participă peste 300 de elevi, precum și Reuniunea de Primăvară a Corurilor din Județul Argeș, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni.

La festivități au participat, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, Inspectorul Școlar Județean, Dumitru Tudosoiu, Președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, și Directorul CJCPCT Argeș, Sorin Mazilescu. De asemenea, au fost prezenți Inspectorul Școlar pentru Religie din cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Cătălin Pîslaru, Consilierul Ministrului Educației, Romeo Moșoiu, Dan Florin Obrocea, consilierul Arhiepiscopului Argeșului și Muscelului, Î.P.S. Calinic, precum și consilieri locali.

În fața publicului format, în cea mai mare parte din olimpici, părinți și profesori,  au evoluat Corul „ORFEU" al Centrului de Cultură și Arte „George Topârceanu" din Curtea de Argeș, Corala „D.G. KIRIAC" a Casei de Cultură a Sindicatelor Pitești, Corul „Pr. Ion Ionescu" Topoloveni al Casei de Cultură „Pr. Ion Ionescu" Topoloveni, precum și Corul mixt al Centrului Cultural Mioveni.