Conducerea Consiliului Județean Argeș urează succes delegației României și sportivilor argeșeni la Jocurile Olimpice de la Tokyo !


Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt la debut! 101 sportivi români vor concura la 17 discipline sportive, în perioada 23 iulie - 8 august.


Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt la debut!  101 sportivi români vor concura la 17 discipline sportive, în perioada 23 iulie - 8 august.

În delegația României se află și sportivi argeșeni calificați la Jocurile Olimpice:

Robert Glință (înot) este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multiplu medaliat european. Piteșteanul Robert Glință fost desemnat să poarte drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice, alături de Mădălina Bereș (canotaj).

Alexandru Raicu (judo) este calificat în premieră la Olimpiadă. Este component de bază al lotului olimpic al României, fiind la ora actuală unul dintre cei mai buni judoka ai ţării. Sportivul argeşean este un obişnuit al podiumurilor naţionale şi internaţionale, având un palmares foarte bogat.

Maria Claudia Nechita (box) a început boxul la CS Muscel Câmpulung, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vlad, iar apoi a fost legitimată la CSA Steaua București. Multiplă campioană națională, în 2021 a reușit calificarea la Jocurile Olimpice după ce în cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris a învins-o pe campioana mondială din 2018, nemțoaica Ornella Wahner, după care, în sferturile de finală s-a impus fără probleme în fața reprezentantei Turciei, Aycan Guldagi.

Echipa națională de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani. Grație calificării până în semifinalele Campionatului European U21 din 2019, România s-a calificat la Jocurile Olimpice în proba de fotbal. Antrenor secund al Naționalei este Nicolae Dică, cel care s-a format ca jucător la FC Argeș. Din echipa națională de fotbal pentru JO fac parte și fotbaliștii argeșeni Eduard Marian #Florescu și Virgil Eugen #Ghiță.

În debutul competiției, conducerea Consiliului Județean Argeș transmite un mesaj de încurajare pentru sportivii argeșeni participanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

"Sportul face parte din identitatea națiunii noastre, clădită cu ajutorul rezultatelor obţinute de-a lungul timpului de numeroşi sportivi.

Județul Argeș este parte importantă pe harta sportului de performanță. Sportivii argeșeni au adus acasă medalii de aur, argint și bronz, toate obținute cu lacrimi, cu limite fizice şi psihice depăşite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii.

Odată cu debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, au ocazia să scrie din nou istorie!

Mult succes! 

Hai, România!"

 

Galerie foto