Concursul de Escaladă Memorial "Bebe Nistorescu" – ediția a IV-a, în Cheile Dâmbovicioarei - 25.06.2016


Concursul de Escaladă Memorial "Bebe Nistorescu" – ediția a IV-a, în Cheile Dâmbovicioarei - 25.06.2016


Sâmbătă, 25 iunie 2016 , în zona Cheile Dâmbovicioarei, se va desfășura cea de-a patra ediție a Concursului de Escaladă Memorial "Bebe Nistorescu", organizat de Consiliul Județean Argeș, în coordonarea Salvamont Argeș, parte a proiectului de promovare „Zona montană a Argeşului şi Muscelului – diversitate si unicitate în România" – anul III de sustenabilitate.

Competiția va reuni  iubitori de toate vârstele ai muntelui, care vor lua cu asalt pereții abrupți ai Cheilor Dâmbovicioarei, pe toate cele 12 trasee de grade diferite de dificultate.

Sportivi din cluburi de alpinism de pe întregul teritoriu al României își vor testa îndemânarea și talentul pe cele 12 trasee de escaladă - cu diferite grade de dificultate - pregătite pe teritoriul Parcului Național Piatra Craiului, în memoria alpinistului Bebe Nistorescu.  

Concursul se adresează iubitorilor muntelui de toate vârstele, traseele de escaladă fiind amenajate chiar în pereții abrupți ai Cheilor Dâmbovicioarei. Evenimentul va începe la ora 10.00 și se va încheia la ora 16.00, cu festivitatea de premiere a participanților și un concert de muzică.

Tot în cadrul sustenabilității  proiectului „Zona montană a Argeşului şi Muscelului – diversitate si unicitate în România", în perioada 27-31 iunie 2016, șase biblioteci din România  vor găzdui expoziții fotografice cu tema  „Argeș-Muscel, diversitate și unicitate". 

Expozițiile vor reuni  50 de fotografii ce oferă vizitatorilor privilegiul de a descoperi o zonă montană unică, de o biodiversitate considerabilă, cu frumuseți ce înviorează inima și simțurile iubitorilor naturii. Expozițiile vor fi găzduite de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu" Argeș (Pitești), Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj (Cluj-Napoca), Biblioteca Județeană „Astra" Sibiu, Biblioteca Municipală Curtea de Argeș, Biblioteca Municipală „Ion Barbu" Câmpulung Muscel și Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran" Timișoara.  

Proiectul Consiliului Judeţean Argeş „Zona montană a Argeşului şi Muscelului – diversitate si unicitate în România", proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional  2007 – 2013 , Axa prioritară 5 –" Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.3 –" Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică", prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul „Zona montană a Argeşului şi Muscelului – diversitate si unicitate în România", cod SMIS 25634, a fost implementat în perioada 05.10.2011 – 04.10.2013.

Regulamentul concursului de escalada 2016

Formular înscriere adulți 2016 (format doc)

Formular înscriere minori 2016 (format doc)