Comunicat - Intalnire pregatire Campionat Mondial Kaiac Canoe


Comunicat - Intalnire pregatire Campionat Mondial Kaiac Canoe


Joi, 20 iulie 2017, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o ședință extraordinară legată de ultimele pregătiri ale Campionatelor Mondiale de Kaiac – Canoe Sprint Juniori si Tineret U23 ce se vor desfășura în județul nostru, la Compexul Sportiv Național Bascov - Budeasa, în perioada 27 iulie – 30 iulie.

La întâlnire, alături de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, s-a aflat secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza, președintele Federației Române de Kaiac - Canoe, Ioan Bârlădeanu, primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, Iosiv Cerbureanu – consilier al primarului municipiului Pitești, șefii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș și al Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. Discuțiile au fost legate atât de serviciile de cazare și transport, cât și de măsurile de siguranță și protecția sportivilor.

Evenimentul mondial de la Budeasa presupune o dislocare uriașă de forțe, ținând cont de faptul că nu mai puțin de 1.600 de sportivi din întreaga lume, respectiv 62 de țări participante, vor veni în Argeș pentru câteva zile.

"Îmi face plăcere să descopăr că mai sunt în țară președinți de consilii județene care sunt deschiși și oferă sprijin în organizarea unor evenimente sportive de o asemenea anvergură, precum Campionatele Mondiale Kaiac-Canoe Sprint Juniori si Tineret. Vă mulțumesc pentru implicare și vreau să vă mărturisesc faptul că organizarea acestei competiții reprezintă o mare responsabilitate pentru toți factorii implicați, de la minister, federație, autorități locale, că nu este în joc doar imaginea județului Argeș, ci a întregii Românii. De acum înainte, trebuie să investim în juniori, pentru că ei sunt viitorul sportului românesc, șansa de a avea performanță în sportul românesc", a declarat la întâlnire Cosmin Răzvan Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sporturilor.

"Este un eveniment foarte important și o ocazie excelentă pentru a le arăta vizitatorilor brandurile autohtone cu care ne mândrim. De aceea ne-am implicat activ, iar pentru acest lucru Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura zonei, pentru că ne dorim să fie un eveniment reușit, fiind vorba de imaginea județului nostru și a țării, sportul fiind, din acest punct de vedere, cel mai bun ambasador", a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Deschiderea oficială a Campionatului Mondial de Kaiac - Canoe va avea loc miercuri, 26 iulie, începând cu ora 17.30, în Piața Vasile Milea din Pitești, când va avea loc parada delegațiilor participante și un spectacol extraordinar oferit de Centrul Cultural Județean Argeș, în prezența Ministrului Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca.