RMN-ul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești


RMN-ul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Pitești


După ce, anul trecut, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost dotat cu Computer Tomograf, unitatea sanitară va avea și echipament RMN. Aparatul de Rezonanţă Magnetică (RMN), modelul SIGNA Explorer 1.5 T, a fost livrat Spitalului de Pediatrie Pitești vineri, 27 septembrie 2019. Valoarea echipamentului este de 658.693 euro, achiziția fiind realizată prin Ministerul Sănătății, Unitatea de Management a Proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), acord ratificat prin Legea nr. 179/2014.

Aparatul RMN de înaltă performanță este amplasat în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului de Pediatrie Pitești, într-un spațiu special amenajat din fondurile proprii ale spitalului. În perioada următoare vor fi efectuate etapele de instalare și instruire a personalului, astfel încât, din luna decembrie aparatul să fie pus în funcțiune, iar pacienții argeșeni să poată beneficia de investigații RMN.

Această achiziție, alături de celelalte investiții în echipamente medicale, aparatură, dar și modernizarea secțiilor spitalului, va fi utilizată pentru diagnosticarea și asigurarea celor mai bune condiții de tratament pentru copiii din Argeș, dar și din întreaga regiune.

"Încă un pas important pe care Consiliul Județean l-a finalizat astăzi, prin aducerea unui RMN la Spitalul de Pediatrie Pitești. Așa cum am promis cetățenilor din județul Argeș, serviciile medicale au fost, sunt și vor fi prioritatea absolută a mandatului meu. Și pe această cale mulțumesc colegilor din corpul medical, conducerii Spitalului de Pediatrie, echipei Consiliului Județean, pentru efortul depus" - președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

  • Investiții majore la Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean de Urgență Pitești

În prezent, Consiliul Județean Argeș are în derulare mai multe investiții pentru modernizarea și reabilitarea Spitalului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgență Pitești, proiecte ce se ridică la peste 50 de milioane de euro. Fondurile pentru aceste proiecte sunt alocate atât din bugetul Consiliului Județean Argeș, cât și prin programul POR 2014 - 2020 și Programul Național de Dezvoltare Locală.

Proiectele vizează:

- Extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de urgență Spitalul de Pediatrie Pitești

- Extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești

- Consolidarea, reabilitarea și modernizarea corpului de clădire central al Spitalului Județean de Urgență Pitești

- Extindere și dotare spații urgență și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești

- Extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului al Spitalului Județean de Urgență Pitești

- Extinderea corpului principal cu o construcție P+4 (Spitalul Județean de Urgență Pitești)

- Construirea unui laborator de radioterapie cu spitalizare de zi

  • Pe parcursul implementării proiectelor, spațiile supuse reabilitării și modernizării pot beneficia numai de reparații curente

Proiectele se află în diferite stadii de execuție, durata de implementare a acestora variind între 30 și 48 de luni. La finalul realizării acestor proiecte, secțiile și compartimentele din cadrul celor două unități sanitare vor fi modernizate, atât în privința spațiilor de cazare pentru pacienți, condițiile igienico-sanitare, cât și circutiele și dotările necesare unui act medical de calitate.

Menționăm că investiția în aceste proiecte face ca pe parcursul derulării acestora, conform legislației în vigoare, spațiile care vor fi supuse reabilitării și modernizării pot beneficia numai de reparații curente necesare desfășurării activității medicale.

De asemenea, vă informăm că pentru anul 2020, Consiliul Județean Argeș are în vedere identificarea unui spațiu în Municipiul Pitești unde să fie construită o clădire nouă și modernă pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, care să corespundă cerințelor și standardelor medicale impuse de legislația în vigoare.

Galerie foto: