Arhitectul Mircea Ochinciuc scrisoare de mulțumire pentru președintele Ion Mînzînă


Prezent la festivitatea organizată de Ziua Porților Deschise, Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, o legendă în domeniul arhitecturii urbane, a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său


Prezent la festivitatea organizată de Ziua Porților Deschise, Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, o legendă în domeniul arhitecturii urbane, a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

Vizibil emoționat, arhitectul Mircea Ochinciuc a mărturist că avea doar 28 de ani când i-a fost încredințat acest mare proiect, iar responsabilitatea ducerii lui la îndeplinire era pe măsură. La un moment dat, ar fi refuzat să facă anumite lucrări și s-a decis astfel să fie dat la o parte din proiect. Lucrările de execuție din șantier au fost încheiate de arhitectul Nicolae Ernst.

Într-o scrisoare de mulțumire adresată președintelui Ion Mînzînă, arhitectul Mircea Ochinciuc își exprimă gratitudinea pentru faptul că a fost invitat la festivitatea organizată cu ocazia modernizării Palatului Administrativ, arătându-și deschiderea de a fi alături de Consiliul Județean Argeș în demersul de dezvoltarea a județului, pentru proiecte în domeniul arhitecturii.

"Stimate domnule Ion Mînzînă, Președinte al Consiliului Județean Argeș,

Vă transmit cu acest prilej întreaga mea gratitudine pentru onoarea de a fi invitat la festivitatea Porților Deschise ocazionată de încheierea lucrărilor de reabilitare, restaurare și modernizare a sediului Consiliului Județean Argeș.

Atenția pe care mi-ați acordat-o este un gest de reparație al despărțirii mele din finalizarea acestei importante lucrari din cariera mea de arhitect, precum și de recunoaștere a profesiei de creator și constructor al "cetății" conferită arhitecților de către locuitorii ei de-a lungul timpurilor, indiferent de natura societății.

Rămân atasat de evoluția și dezvoltarea acestui județ, a municipiului Pitești și oricând veți considera oportună consultarea mea pentru alte edificări de arhitectură și proiecte de urbanism mă puteți solicita."

Prof. emerit dr. arhitect Mircea Ochinciuc