Argeșul premiat la Gala Pașaport european organizată de ADR Sud Muntenia


Județul Argeș a fost premiat în mai multe rânduri de ADR Sud Muntenia, în cadrul concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!", Gală care a premiat cele mai de succes proiecte încheiate în cursul anului


Județul Argeș a fost premiat în mai multe rânduri de ADR Sud Muntenia, în cadrul concursul „Regio, pașaport spre dezvoltare în Sud-Muntenia!", Gală care a premiat cele mai de succes proiecte încheiate în cursul anului. 


Pentru modernizarea DJ504, în lungime de 24 de kilometri, limita jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A) în valoare de 86 de milioane de lei, Consiliul Județean Argeș a fost premiat cu locul al doilea de către organismului care gestionează Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 în regiunea noastră.
Premiul a fost ridicat de vicepreședintele Marius Nicolaescu.

De asemenea, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a premiat-o și pe ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru sprijinul oferit din postura avută anterior, de președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului.


"Permiteți-mi și mie să mulțumesc în numele Consiliului Județean Argeș gazdelor noastre și organizatorilor - ADR Muntenia. Și mulțumirile ar trebui să continue cu cei fără de care noi nu putem să ridicăm astăzi aceste premii, și aici mă refer la echipa de implementare și la toți specialiștii care, câteodată, din păcate sunt foarte mult huliți, să spunem așa, în mediu public considerându-se că funcționarii publici nu lucrează. Dar iată că plus-valoarea în Regiunea Sud Muntenia este adusă și prin activitatea funcționarilor publici care lucrează la diferite structuri la primării, consilii județene și așa mai departe. Ceea ce fac aduce plus - valoare fiecărei comunități în parte, regiunii noastre, și nu în ultimul rând României!

Permiteți-mi să mulțumesc și constructorilor, fără de care noi astăzi nu am fi putut implementa aceste proiecte. Chiar dacă acum sunt premiate proiectele care au fost terminate, vreau să vă spun că noi mai avem încă în implementare proiecte pe care le vom încheia anul acesta atrăgând astfel întreaga sumă din fondurile europene.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc proiectanților și marii echipe de la ADR Sud Muntenia care ne-a sprijinit de fiecare dată când am întâmpinat probleme în desfășurarea nu numai a acestui proiect, ci și a tuturor proiectelor în general" - Marius Nicolaescu vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.


Administrația din Topoloveni, condusă de Gheorghiță Boțârcă, a fost una dintre cele mai premiate din Regiune. Astfel, pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din zona Calea București din Topoloveni - proiect de 900.000 de euro și, respectiv, pentru modernizare, extindere alei pietonale și construire piste pentru biciclete - proiect în valoare de 5 milioane euro a luat locul II. La secțiunea Regenerare urbană - proiectul prin care a fost înființat un parc nou în valoare de aproape 800.000 de euro, a fost desemnat cel mai bun proiect din regiune.

De asemenea, proiectele de restaurare ale Mănăstirii Negru Vodă și Mânăstirii Aninoasa s-au clasat pe locul al III-lea și, respectiv locul al II-lea în regiune. Premiile au fost ridicate de starețul Cristian Gheorghiță și, respectiv, Maica stareță Cecilia.

Au mai fost premiate și o serie de proiecte din zona privată din județul Argeș.

Galerie foto: