Agenția Națională a Zonei Montane a demarat procedura pentru Constituirea Comitetelor de Masiv !


ONG-urile cu activitate pro-munte, invitate să se înscrie la procesul de selecție pentru desemnarea reprezentanților


Agenția Națională a Zonei Montane a demarat procedura pentru Constituirea Comitetelor de Masiv și invită organizațiile non-guvernamentale (ONG-urile), cu activitate pro-munte, să se înscrie pentru a participa la procesul de selecție pentru desemnarea a câte doi reprezentanți în fiecare comitet de masiv.

Organizațiile interesate să participe la procesul de selecție vor transmite datele de identificare (nume organizație, nume/prenume președinte, adresă, e-mail, nr. telefon) la adresa de e-mail: comitete.masiv@azm.gov.ro sau birou_presa@cjarges.ro, până la data de 15 februarie 2021.

Pentru a se putea înscrie, ONG-urile trebuie să aibă sediul și să-și desfășoare activitatea în zona montană, iar misiunea, scopul și obiectivele prevăzute în actul constitutiv și statut să facă referire la protecția și dezvoltarea zonelor montane, așa cum este prevăzut în Legea muntelui nr. 197/2018.

Legea muntelui prevede ca pentru fiecare grupă de munți să se constituie câte un Comitet de masiv. La nivel teritorial, Comitetul de Masiv are rol în aplicarea politicilor și strategiilor de dezvoltare și protecția mediului montan. Reprezentarea județului Argeș în acest for este foarte importantă, mai ales că zona de nord a județului aparţine celor mai înalte culmi ale Carpaţilor Meridionali - Masivul Făgăraş și părţii vestice a Masivului Bucegi, respectiv munţii Leaota şi Piatra-Craiului, despărţiţi de culoarul tectonic Bran-Rucăr.

Localitățile din zona montană a județului Argeș sunt: CÂMPULUNG, CURTEA DE ARGEŞ, ALBEŞTII DE ARGEŞ, ALBEŞTII DE MUSCEL, ANINOASA, AREFU, BEREVOEŞTI, BOTENI, BRĂDULEŢ, BUGHEA DE JOS, BUGHEA DE SUS, CEPARI, CETĂŢENI, CICĂNEŞTI, CIOFRÂNGENI, CORBENI, CORBI, COTMEANA, DÂMBOVICIOARA, DOMNEŞTI, DRAGOSLAVELE, GODENI, HÂRTIEŞTI, LEREŞTI, MIHĂEŞTI, MIOARELE, MUŞĂTEŞTI, NUCŞOARA, PIETROŞANI, POIENARII DE MUSCEL, RUCĂR, SĂLĂTRUCU, SCHITU GOLEŞTI, STOENEŞTI, ŞUICI, TIGVENI, VALEA DANULUI, VALEA IAŞULUI, VALEA MARE- PRAVĂŢ, VLĂDEŞTI, VULTUREŞTI.

Protecția și punerea în valoare a resurselor naturale, precum și dezvoltarea zonelor dominate de bogății ale naturii presupun implicarea în această misiune atât a organizațiilor de profil, a autorităților publice, cât și a societății civile.