Prezentare Draganu

Localitatea este situată în NE judeţului Argeş ,la 15 km. de municipiul Piteşti , aşezată de-a lungul DN 7 Piteşti - Râmnicu - Vâlcea,cu o suprafaţă totală de 57 kmp.

Teritoriul comunei Drăganu face parte din piemontul Cotmeana, fiind axat pe valea Bascovului. În răsărit hotarul comunei Drăganu este determinat de culmea dealului Plaiul Oii (460 - 520 m.), iar la sud de comuna Bascov, la NE - comuna Cotmeana, la V - comuna Băbana, la E- comuna Merişani.

Teritoriul comunei este foarte fragmentat şi prezintă forme variate de relief: platouri înguste, mici depresiuni, culmi ascuţite flancate de povârnişuri abrupte (25 - 50).

Gârla Bascov colectează prin afluenţii săi apa din zona de răsărit a localitătii.

Temperatura prezintă o medie anuală de 8 - 9 grade, cu extreme absolute de 39 de grade, media anuală fiind de 22 de zile, iarnă normală şi 114 zile - îngheţ, vară 96 de zile, clima este una temperat - continentală.

Suprafaţa localităţii este acoperită în majoritate de păduri în care predomină stejarul si fagul. Vanatul se compune din: caprioare, iepuri , mistreti.

Principalele cai de comunicare se compun din DN 7 Pitesti - Ramnicu - Valcea - Sibiu, un drum judetean si 2 comunale.

Statutul Administrativ - comuna, organ legislativ fiind Consiliul Local format din 11 membri alesi, iar organul executiv fiind compus din aparatul propriu al primariei.

Prima atestare documentara a localitatii, provenita din harti, legi administrative, situatii statistice, fac referire la anul 1568. In anul 1835, conform unei harti rusesti localitatea se compunea din 4 sate. In 1864, se gaseau 332 de familii, in 1929, 10000 de locuitori, iar in 1968 a avut loc ultima organizare administrativ - teritoriala care se mentine si astazi.

Populatia - 1990 locuitori - nationalitatea romana, fiind formata din barbați - 779, femei - 809, tineret intre 0 si 19 ani - 137, persoane peste 65 de ani - 175.

Fondul de locuinte este format din 860 de gospodarii, din care electrificate 840, cu instalatie apa potabila - 86, incalzire cu lemne - 860.
In localitate functioneaza 4 scoli generale (3 cu clasele I - IV si una cu clasele I - VIII), numarul de elevi fiind de 20, din care in clasele I - V - 81, clasele V - VIII, 60, prescolare - 59.Gradinitele (3) functioneaza in localurile scolilor generale. Localitatea mai dispune de un camin cultural, o biblioteca, 3 biserici, 1 dispensar uman cu 2 medici si 2 asistente, 1 dispensar veterinar, rețea cablu TV și telefonie fixă.

Principalele priorități de dezvoltare sunt: construcție sediu primărie, rețea apă potabila în toata localitatea, rețea gaze naturale.

Obiective turistice: hanul Dealu Draganu, Mănăstirea Bascovele (monument istoric din secolul XVII).